Bad hairday? 7 vitamiinia, joista saattaa olla apua

Oletko kyllästynyt kamppailemaan ohuiden, kuivien ja haljenneiden hiusten kanssa? Mari Olsen, ravintolisä-asiantuntija ja 4HER Hairin tuotekehittäjä kertoo, mitkä hiusvitamiinit voivat (mahdollisesti) auttaa näiden ongelmien kanssa.

25. tammik. 2024kirjoittanut Tanja Lærke Larsen
8 min. lukuaikaHiukset
Nainen sotkuisilla hiuksilla

Hiusten kunto alkaa ravinnosta

Hiustyyli on tärkeä osa persoonallista ilmettä. Se on yksi ensimmäisistä asioista mihin kiinnitämme huomiota toisissamme, ja monet haaveilevat tuuheista ja kauniista hiuksista.

Kuten muuhunkin terveyteemme, hiustemme kuntoon vaikuttaa päivittäisestä ravinnosta saamamme vitamiinit ja ravintoaineet.

Aivan kaikkeen ei aina voi vaikuttaa. Esimerkiksi geenimme määrittelevät vahvasti hiustemme tuuheutta ja laatua - joillakin meistä on vain luonnostaan tuuheammat ja vahvemmat hiukset. Hiusten kuntoon voi kuitenkin elintavoilla ja ruokavaliolla vaikuttaa paljon.

Ruokavalio vaikuttaa hiustemme kuntoon eniten. Näin kertoo Mari Olsen, 4HER- sarjan tuotekehittäjä ja ravintolisä-asiantuntija:

Syömämme ruoan kautta hiukset saavat tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet optimaalisen kasvun ylläpitämiseksi. Jos kehostamme puuttuu tärkeitä ravintoaineita, se voi vaikuttaa hiusten terveyteen.

Mari Olsen
Mari Olsen

Mitkä vitamiinit ovat hyväksi hiuksille?

Useimmat meistä saavat tarvittavat ravinteet hiuksillensa ruokavalion kautta.

On kuitenkin hyvä tutustua myös ravintolisiin. Hiusten kunnolle suunnitellun ravintolisän avulla voit varmistaa, että hiuksesi saavat ne puuttuvat ravinteet, joita päänahan karvatupet tarvitsevat vahvan ja terveen hiuksen kasvattamiseksi.

4HER Hair - Tutustu 33% alennuksella

Seuraavat ravintoaineet ovat erittäin tärkeitä hiusten terveyden kannalta:

  • Biotiini (B7-vitamiini)
  • A-vitamiini
  • E-vitamiini
  • Foolihappo (B9-vitamiini)
  • Seleeni
  • Sinkki
  • Kupari
  • Piioksidi
  • Aminohappo

Tutustutaanpa seuraavaksi seitsemään näistä edellä mainituista ravintoaineista!

HUOMAUTUS: Jos havaitset hiustenlähtöä tai muita äkillisiä muutoksia hiuksissasi, on hyvä idea kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen taustalla olevien syiden selvittämiseksi. Hiustenlähtö voi joissain tapauksissa johtua mm. stressistä, sairauksista tai hormonaalisista muutoksista. Muista myös, että yksilölliset vitamiinitarpeet voivat vaihdella ja joidenkin vitamiinien liiallisella nauttimisella voi olla negatiivisia vaikutuksia.

Nainen kävelee kesäisellä aukiolla

7 vitamiinia hiusten terveydelle

E-vitamiini

E-vitamiini on suosittu vitamiini hiuslisissä. Se on antioksidantti, joka vaurioilta. Se ei kuitenkaan maagisesti tee sinusta tähkäpäätä.

Mutta varmistamalla että saat sitä tarvittavan määrän - joko ruokavalion kautta tai tarvittaessa lisäravinteena - tuet hiustesi terveyttä ja siten niiden ulkonäköä.

Mistä saa E-vitamiinia? Löydät E-vitamiinia monista elintarvikkeista, mukaan lukien kasviöljyt, pähkinät, siemenet, hedelmät ja vihannekset.

Biotiini (B7-vitamiini)

Biotiini on ehkä tunnetuin "hiusvitamiini". Se löytyykin usein hiuksille suunnatuista ravintolisistä - ja tyypillisesti suurissa määrin (Älä huoli: biotiini on vesiliukoinen vitamiini, joten liikakäytöstä ei ole haittaa).

Mari Olsenin sanoin:

Biotiini on ehdottomasti suosikkivitamiinini hiustenhoidossa. Sillä on todistettu olevan positiivinen vaikutus hiuksiin, koska biotiini antaa lisäravintoa ja imeytyy erittäin helposti. Sanotaan myös, että B7-vitamiini auttaa vahvistamaan hiussäikeitä ja -tuppeja, jotta hiukset kestävät pidempään.

Mari Olsen
Mari Olsen

Useimmat meistä saavat tarvitsevansa Biotiinin ruokavaliosta. Mahdollinen puutostila näkyy selkeästi jo hiusharjassa.

Mistä saa Biotiinia (B7): Päivittäinen ruokavalio on paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Tämä koskee myös biotiinia, jota löytyy useista eri elintarvikkeista, kuten munista, kaurapuurosta, pähkinöistä, siemenistä, palkokasveista ja lohesta.

A-vitamiini

A-vitamiini on tärkeä kehon ja terveydelle – tämä koskee myös hiuksia. Tarvitset riittävästi A-vitamiinia pitääksesi hiuksesi terveinä.

Kohtuus on kuitenkin kaikki kaikessa. A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jonka liikakäytöllä voi olla päinvastaisia vaikutuksia. Liiallisissa määrin se saattaa aiheuttaa hiustenlähtöä.

Mistä saan A-vitamiinia: Kala, muna, maitotuotteet, maksa, porkkanat, bataatit ja lehtivihannekset ovat kaikki hyviä A-vitamiinin lähteitä.

Hyviä ravintolähteitä hiusten terveydelle

Seleeni

Seleeni on mineraali, joka auttaa ylläpitämään hiusten ja kynsien kuntoa sekä .

Useimmat meistä saavat oikean määrän Seleeniä ruokavaliostaan.

Ongelma Seleenin suhteen on se, että sen määrä eri ruoissa vaihtelee suuresti. Se riippuu siitä, kuinka paljon seleeniä oli maaperässä, jossa lähteenä oleva kasvi kasvoi tai eläin laidunsi. (Voit lukea siitä lisää tästä kirjoittamastamme artikkelista.)

Hyviä seleenin lähteitä: Parapähkinät, äyriäiset, naudanliha, kalkkuna, kana, täysjyväleipä, pavut ja linssit ovat joitakin tyypillisiä seleenin lähteitä.

Foolihappo (B9-vitamiini)

Foolihappo on vähemmän tunnettu hiusten vitamiini, vaikka tällä vitamiinilla on suuri merkitys myös hiusten hyvinvoinnille.

Mari Olsen sanoo, että tämä on yksi hänen ehdottomista suosikkivitamiineistaan ​​hiuksille:

Foolihappo on toinen suosikkini hiusten ja kynsien suhteen. Se voi edistää tervettä solujen kasvua, joka sisältää myös karvatupen solut, jotka muodostavat uusia hiuksia. Foolihapolla on myös monia muita terveydellisiä hyötyjä meille naisille. Siksi yleensä tykkään käyttää tätä vitamiinia - koska sillä on myös rooli muissa kehon toiminnoissa.

Mari Olsen
Mari Olsen

Mistä saa Foolihappoa: Foolihappoa löytyy luonnollisesti monista erilaisista elintarvikkeista, mukaan lukien tummanvihreät lehtivihannekset, pavut, maapähkinät, tuoreet hedelmät, täysjyvätuotteet ja munat. Ravintolisiin lisättävä foolihappo imeytyy kuitenkin kaikista helpoiten elimistöön.

Sinkki

Sinkki on niin kutsuttu hivenaine, mikä tarkoittaa, että elimistö tarvitsee sitä vain hyvin pieninä määrinä. Siitä huolimatta sillä on valtavasti tärkeitä tehtäviä elimistössä.

Se on tärkeä muun muassa solujen kasvulle ja paranemiselle - ja siten myös

Useimmat ihmiset saavat tarpeeksi sinkkiä ruokavalionsa kautta, ja liiallisesta Sinkin määrästä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jotkin ihmisryhmät voivat kuitenkin olla tavallista alttiimpia puutostilalle - tämä koskee muun muassa raskaana olevia tai imettäviä naisia, sekä kasvissyöjiä ja vegaaneja.

Hyviä Sinkin lähteitä: Liha ja äyriäiset

Aminohapot

Aminohapot ovat kehon proteiinien rakennuspalikoita. Kun puhumme hiusten terveydestä, aminohapot L-kysteiini ja L-metioniini ovat erityisen tärkeitä, Mari Olsen sanoo.

Tämä johtuu siitä, että niillä on rooli proteiinisynteesissä ja ne ovat tärkeä komponentti keratiinissa, eli proteiinissa, jota löytyy hiuksista, ihosta ja kynsistä.

Aminohappojen lähteitä: Proteiinipitoiset ruoat, kuten liha, kala, munat, maitotuotteet, palkokasvit ja pähkinät, ovat hyviä aminohappojen lähteitä.

Nainen kysymysmerkki päänsä yläpuolella

Mitkä hiusvitamiinit ovat juuri sinulle sopivia?

Markkinoilla on valtavasti erilaisia tuotteita. Koetko oikean löytämisen vaikeaksi?

"Paras neuvoni on hankkia tunnetun ja luotettavan yrityksen tuote - ja lukea tuotteen tuotekuvaus huolellisesti", Mari Olsen neuvoo.

Meillä ei tietenkään ole epäilystäkään, mitä tuotetta suosittelemme juuri sinulle: 4HER Hair:ia! Kyseessä on Vegaaninen hiusravintolisä, joka sisältää yli 20 eri vitamiinia ja kivennäisainetta. Räätälöity tukemaan hiuksia, niiden pigmenttiä, kynsiä sekä soluja.

Miksi 4Her Hair on turvallinen valinta:

  • Kehitetty naapurimaassamme Norjassa
  • Laatu ja puhtaus on testattu kolmannen osapuolen toimesta
  • Valmistettu GMP (Good manufacturing practice) arvojen mukaan

Vitamiineja hiuksillesi 4HER Hairin avulla

Aktiiviset ainesosat kuten Sinkki, Biotiini ja Seleeni tukevat hiusten yleiskuntoa - kupari taas edistää pigmentoitumista. Seleeni ja Sinkki tukevat kaiken lisäksi myös kynsien terveyttä.

Tilaa nyt - ja kokeile tervetuliaisalennuksella!

Hair

Kokeile nyt 30 päivää - €29.9€19.9

Tilaa

Myydään tilauksena, toimitukset €59.8 2 kuukauden välein.

decorative image
Säästä 33%