Suuri beetakaroteeniopas

Oletko kuullut beetakaroteenista, mutta et ole vielä testannut ainetta itse? Tai ehkä olet testannut tuotteita, jotka sisältävät sitä, mutta sinulla on kysyttävää sen käytöstä, annostuksesta ja vaikutuksesta? Silloin tästä beetakaroteenioppaasta voi olla paljon apua ja hyötyä!

Monet ovat kuulleet siitä, mutta harvat todella tietävät, mikä se on. Puhumme tietysti beetakaroteenista. Aine, joka tunnetaan nykyään nuorten ja vanhojen keskuudessa lähes kaikkialla. Mutta mikä beetakaroteeni tarkalleen ottaen on, miten käytät lisäravinteita, jotka sisältävät tätä ainetta – ja voitko syödä sitä liikaa? Tästä kattavasta beetakaroteenioppaasta löydät vastaukset kaikkeen mitä mietit!

Mikä beetakaroteeni on?

Beetakaroteeni on ravintoaine, joka kuuluu karotenoidien luokkaan. Beetakaroteeni koostuu yksinkertaisemmin ryhmästä rasvaliukoisia punaisia, keltaisia ​​ja oransseja väriaineita, joita voi luonnollisesti esiintyä useissa eri kasveissa.

Jotkut aineista voidaan muuntaa kehossa A-vitamiiniksi, ja luonnollinen beetakaroteeni on itse asiassa tehokkain A-vitamiinin esiaste, jonka löydämme ruoasta. Beetakaroteeni toimii myös voimakkaana antioksidanttina – ja se on yksi syy siihen, miksi epäilemättä hyödyt tästä aineesta.

Mitä beetakaroteeni tekee?

Monet ihmiset ihmettelevät, miten beetakaroteeni todella toimii ja mitä aine tekee kehollemme. Monet kysyvät, rusketunko tai saanko syvemmän ihon sävyn aineesta. Tähän vastaus on sekä kyllä ​​että ei.

Beetakaroteeni on eräänlainen väriaine, joka voidaan varastoida ihoon, mikä luo kultaisen värin. Monet näyttävät epäilemättä ruskeammalta – ja voi helposti näyttää siltä, ​​että olet viettänyt päivän auringossa, jos otat beetakaroteenia säännöllisesti.

Syvempi väri ilman haitallisia säteitä

Siitä huolimatta on tärkeää muistaa, että tämä on erilainen rusketus kuin mitä saamme aurinkoa ottamalla. Kun altistumme auringonvalolle ja UV-säteille, ihossa tuotetaan enemmän melaniinia ja D-vitamiinia. Ja vaikka nämä voivat olla sekä hyväksi sinulle että näyttää kauniilta, tällaiset säteet voivat myös olla haitallisia terveydelle ja lisätä ihosyövän riskiä.

Runsaalla beetakaroteenin saannilla monet voivat saavuttaa säteilevän värin ja kauniin ihon altistamatta itseään tarpeettomasti auringonotolle tai haitalliselle UV-valolle. Tai jos harkitset oleskelua solariumissa pitkään ennen kesää.

Voi auttaa tietyntyyppisiä ekseemia vastaan

Viime aikoina beetakaroteenin vaikutuksesta on tehty useita erilaisia kliinisiä tutkimuksia. Nämä tutkimukset ovat osoittaneet, että joillekin tällä aineella voi olla myös positiivinen vaikutus tietyntyyppisiin atooppisiin ihottumiin, jotka ovat ekseeman muotoja. Jotkut ihmiset käyttävät myös ainetta auringonpolttamien lievittämiseen tai estämiseen.

Tämä osoittaa, että beetakaroteeni todella vähentää joitain immunologisia ja tulehduksellisia välittäjäaineita, jotka voivat edistää ihon ekseemaa. Muut tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että beetakaroteeni voi olla hyväksi aivojemme terveydelle ja muistillemme.

Miksi tämä aine on niin tärkeä?

Koska beetakaroteeni on aine, joka voi edistää A-vitamiinin muuntamista elimistössä, se voi olla tärkeä ravintolisä useille ihmisille. A-vitamiini parantaa näköä ja ihoa samalla, kun se on tärkeää limakalvoille, sikiön kehitykselle raskaana olevilla naisilla sekä kasvulle ja immuunijärjestelmälle.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat kuitenkin myös osoittaneet, että tämä aine vaikuttaa kehossa myös monilla muilla tavoilla, kuten hoitamalla ekseemaa ja aivoterveyttä.

Jos haluat lisäksi kauniin ihonvärin ympäri vuoden ilman, että joudut turvautumaan tuntikausien auringonottoon ja makaamiseen aurinkotuoleissa – mikä voi olla haitallista, tai maksat kalliita hintoja itseruskettavista, jotka kestävät lyhyen ajan ihollasi, beetakaroteeni voi olla varteenotettava vaihtoehto.

Mihin beetakaroteeni auttaa?

Beetakaroteenilla on monia positiivisia ominaisuuksia. Se on aine, joka:

 • Edistää A-vitamiinin muuntamista elimistössä
 • Auttaa ylläpitämään hyvää silmien terveyttä
 • Auttaa ylläpitämään ihon terveyttä
 • Edistää aivojen terveyttä
 • On hyväksi immuunijärjestelmälle
 • On hyväksi limakalvoille
 • On hyväksi sikiön kehitykselle raskaana olevilla naisilla

Samalla monet ihmiset todennäköisesti kokevat, että beetakaroteeni auttaa myös itsetuntoa ja psyykettä, jos kamppailet iho-ongelmien kanssa tai haluat ihon, joka näyttää terveeltä ja raikkaalta. Jos aloitat hyvän pohjustuksen aikaisin, voit esimerkiksi kohdata kesäkauden tuntematta, että sinulla on talven kalpea iho, joka ei ole aivan valmis voimakkaille auringon säteille tai kesävaatteiden paljastavuudelle.

Kenen pitäisi ottaa beetakaroteenia?

Monet eri ihmisryhmät voivat hyötyä beetakaroteeniravintolisän nauttimisesta. Ensinnäkin se on erinomainen lisä niille, jotka syövät vähän hedelmiä tai vihanneksia. Riippumatta siitä, kärsitkö ruoka-aineallergioista tai intoleransseista, ei ole aina yhtä helppoa syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Sen takia voi esiintyä vitamiinipuutoksia – ja sillä on kielteinen vaikutus terveyteen. Esimerkiksi, jos kehosi ei saa tarpeeksi A-vitamiinia, beetakaroteeni voi auttaa.

Muuten beetakaroteeni voi olla hyödyllinen myös niille, joilla on ekseema tai raskaana oleville naisille (joiden tietysti tulisi aina ottaa yhteyttä lääkäriinsä lisäravinteiden käytön suhteen). Monet myös ottavat beetakaroteenia, jos he haluavat hieman enemmän väriä ihoonsa.

Mitkä ovat hyviä beetakaroteenilähteitä?

Voimme löytää monia hyviä beetakaroteenilähteitä värikkäistä hedelmistä, kasveista ja vihanneksista. Esimerkkejä tunnetuimmista elintarvikkeista, jotka sisältävät runsaasti tätä ainetta, ovat seuraavat:Vi kan finne mange gode kilder til betakaroten i fargesterke frukter, planter og grønnsaker. Eksempler på den mest kjente maten som inneholder rikelig med dette stoffet kan være:

 • Porkkanat
 • Bataatit
 • Parsakaali
 • Pinaatti
 • Papaija

Monet ihmiset onnistuvat pitämään hyvän tason syömällä paljon beetakaroteenia sisältäviä elintarvikkeita. Kaikki eivät kuitenkaan voi tai eivät vain muuten syö tällaista ruokaa. Silloin on vaikeampaa saada tarpeeksi tätä tärkeää ainetta.

Onneksi nykypäivänä on hyviä tuotteita ja lisäravinteita, jotka voivat helposti antaa tarvitsemasi määrän beetakaroteenia. Toisin sanoen, sinun ei tarvitse syödä ruokaa, jota et ehkä siedä hyvin, tai syödä puoliväkisin suuria määriä vihanneksia, joista et pidä – vain saadaksesi tarpeeksi beetakaroteenia.

Kuinka paljon beetakaroteenia tarvitsen? (annostus/päivä)

Beetakaroteenilisäravinteille ei ole erityistä RID-arvoa. Eri tutkimuksissa on testattu 15– 180 milligramman vuorokausiannoksia.  Se vaatii paljon enemmän ennen kuin voit saada tämän aineen yliannostuksen, mutta liian suuri saanti voi silti olla haitallista terveydelle – kuten useimmissa muissakin asioissa elämässä.

Vaikka beetakaroteenin saannin ylärajaa ei ole vahvistettu, useimmat ihmiset hyötyvät noin 6 milligramman päivittäisestä annoksesta. Sillä saat aineen hyvät vaikutukset, mutta et saa liikaa.

Voivatko lapset ottaa beetakaroteenia?

Beetakaroteenin käytön ikärajaa ei ole määritelty. Lapset ja nuoret voivat tietyissä tapauksissa tarvita ravintolisiä tai vastaavia valmisteita, mutta on tärkeää, että tuote ja annostus valitaan aina yhdessä huoltajan ja terveydenhoitohenkilökunnan kanssa.

Oletko nuori, mutta haluaisit testata beetakaroteeniravintolisiä? Keskustele vanhempiesi kanssa, jotta voitte selvittää yhdessä, mitä tuotteita voit testata ja miten testaus tapahtuu turvallisesti. Ravintolisät on pidettävä poissa niiden lasten ulottumattomissa, jotka eivät voi käyttää niitä tai ovat hyvin pieniä.

Kuka tarvitsee beetakaroteenia ravintolisänä?

Vaikka monet ihmiset saattavat hyötyä tästä aineesta, on olemassa tiettyjä ryhmiä, joilla voi olla ylimääräistä tarvetta sille. Tässä on luonnollista mainita ne, jotka eivät pysty muuntamaan A-vitamiinia kehossa hyvin, ja ne, jotka eivät syö tarvittavia määriä hedelmiä ja vihanneksia.

Voit hyötyä myös beetakaroteenilisistä, jos sinulla on ihosairauksia, kuten ekseema. Lisäksi ihmiset, jotka eivät voi olla paljon ulkona auringossa, voivat saada mukavan värin lisäämällä tämän aineen käyttöä.

Kuinka paljon beetakaroteenia riittää?

Kuten todettiin, beetakaroteenin suositellulle käytölle ei ole asetettu ylärajaa. Siksi voit lukea erilaisia suosituksia eri lähteistä. Monet ihmiset kokevat riittävän hyvän vaikutuksen, jos he saavat noin 6 milligrammaa beetakaroteenia joka päivä, mutta joillekin tämä on liikaa – kun taas toisille se on liian vähän.
Kehomme ja tarpeemme ovat yksilöllisiä. Se, mikä toimii hyvin siskolle, veljelle tai ystävälle, ei aina tuota samaa vaikutusta sinulle. Beetakaroteenin suhteen voit testata itseäsi, kunnes löydät sinulle parhaiten sopivan annoksen. Aloita pienillä annoksilla ja jatka annoksen nostoa ylöspäin. Varmista kuitenkin, ettet syö liikaa, ja keskustele tarvittaessa lääkärisi kanssa, jos aiot sisällyttää ravintolisän jokapäiväiseen elämääsi.

Kuinka nopeasti beetakaroteeniravintolisät toimivat?

Monet ihmiset, jotka käyttävät ravintolisiä, tietävät, kuinka nopeasti vaikutuksia voi odottaa. Vaikka haluaisimme, että asiasta olisi tehty tarkka johtopäätös, vaikutusaika vaihtelee aina henkilöstä toiseen.

Jotkut voivat kokea melko välittömiä vaikutuksia, ja tulokset saattavat näkyä jo muutaman viikon kuluttua. Toisilla se voi kestää paljon kauemmin. Tähän tietysti vaikuttaa se, mihin beetakaroteeniravintolisää haluaa käyttää. Jos se on ihon värin vuoksi, näet todennäköisesti nopeammin muutokset kuin jos odotat vaikutuksia ihosairauksiin kuten ekseemaan.

Muista olla kärsivällinen. Sille on syynsä, miksi sanonta “Ei Roomaakaan rakennettu vuodessa” on olemassa.

Kuinka kauan vaikutus kestää?

Yhä useammat ihmiset ihmettelevät, kuinka pitkään beetakaroteenin vaikutus todella kestää. Monet ihmiset kertovat pitkäaikaisesta vaikutuksesta ja kokevat, että heidän saamansa rusketus pysyy ihossa pidempään koko syksyn ja vielä talvellakin, jos he käyttävät beetakaroteenia.

Jälleen kerran on täysin yksilöllistä, kuinka kauan tällaisen ravintolisän vaikutus kestää. Siihen vaikuttavat monet tekijät. Vaikutuksen kesto riippuu:

 • Kuinka paljon beetakaroteenia otat
 • Kuinka usein otat tällaista ravintolisää
 • Kuinka kauan otat tämäntyyppistä ravintolisää
 • Mitä muuta teet vaikutuksen eteen ihollesi
 • Mikä perusta ja ruokavalio sinulla jo on
 • Millainen on yksilöllinen genetiikkasi ja terveytesi

Muista olla kärsivällinen aloittaessasi uuden ravintolisän käytön. Vaikka ympärilläsi olevat saisivat lähes välittömän vaikutuksen, se ei välttämättä koske sinua. Olisi kuitenkin sääli testata jotain ja luovuttaa heti ennen maaliviivaa.

Anna uudelle ravintolisälle vähintään kolme kuukautta aikaa vaikuttaa ennen kuin korvaat sen millään muulla. Ei ole tavatonta, että se vie aikaa ennen kuin voit todella huomata eron.

Saatko liikaa beetakaroteenia?

Jotkut ihmiset miettivät, onko beetakaroteeni haitallista, ja kuinka vaarallista liika beetakaroteenin saanti voi olla kehollemme ja terveydellemme. Kuten kaikkia muitakin aineita, tätäkin on mahdollista syödä liikaa, ja jos teet niin, se voi aiheuttaa erilaisia ​​haittavaikutuksia. Suositeltua päivittäistä annosta ei pidä ylittää.

Jotkut ihmiset saattavat kokea lievää pahoinvointia tai huonoa oloa, jos he syövät liian suuria määriä beetakaroteenivalmisteita, mutta liialliseen käyttöön liittyy silti vain vähän sivuvaikutuksia. Sinun kannattaa pikemminkin varoa liikaa A-vitamiinin saantia, ja jos yhdistät A-vitamiinin beetakaroteeniin, keho voi saada yliannostuksen tätä vitamiinia.

Jos saat liikaa A-vitamiinia, voit kokea seuraavia oireita:

 • Päänsärky
 • Pahoinvointi
 • Näköhäiriöt
 • Ärtyneisyys

Tietyissä tilanteissa suuret A-vitamiiniannokset voivat johtaa myrkytykseen, mutta tämä tapahtuu yleensä pitkän ajan kuluessa. A-vitamiinin liiallinen käyttö voi olla vaarallista myös raskaana oleville naisille ja johtaa sikiön kehityshäiriöihin tai keskenmenoon. Jos epäilet A-vitamiinin yliannostusta, soita Myrkytystietokeskukseen 0800 147 111 neuvoja ja apua varten.

Tupakoitsijoiden ja keuhkoahtaumaa sairastavien ei pidä käyttää

On myös tärkeää huomata, että beetakaroteenivalmisteita ei suositella tupakoitsijoille tai keuhkoahtaumataudista kärsiville. Raskaana olevien tai imettävien naisten, jotka haluavat käyttää beetakaroteeniravintolisiä, tulisi aina muistaa puhua ensin lääkärin kanssa.

Ravintolisä, joka maistuu hyvältä ja todella toimii!

Nykyään on olemassa suuri joukko lisäravinteita, joista valita. Jos et ole varma, mitä beetakaroteenivalmistetta sinun tulisi käyttää, ChewBearin herkulliset vitamiinikarhut voivat olla sinulle sopivin ratkaisu. Tuotteet ovat vegaanisia, toimitus nopeaa, maku herkullinen ja vaikutus todella hyvä.

Itse asiassa sinun tarvitsee syödä vain kaksi purukarhua päivässä hyvän ja terveellisen beetakaroteeniannoksen saavuttamiseksi. Jos haluat testata tätä tehokasta ravintolisää, saat paljon hyötyä ChewBearista. Voit lukea lisää tuotteista täältä. 

Kokeile Tan 30 päivän ajan

40% Alennus – vain 17,25,-

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.