Rusketusta ihollesi? – Menetelmät, jotka todella toimivat

Haluatko rusketusta ihollesi? On olemassa useita erilaisia menetelmiä, joita voit testata saadaksesi pronssisen, kauniin ja hehkuvan värin. Tässä artikkelissa kerromme menetelmistä, jotka todella toimivat.

Moni kokee olonsa raikkaammaksi ja kauniimmaksi, kun iho saa väriä auringon vaikutuksesta. Näytät usein terveemmältä, eikä ole ihme, että tunnet olosi myös helpommin virkeämmäksi loppukesästä kuin aivan kesän alussa. Ruskettuneen ihonvärin mukana tulee myös hyvä annos D-vitamiinia. –Se on kaivattu vitamiini meillä täällä pohjoisessa.

Jos haluat rusketusta, voit testata useita tapoja. Tässä ovat suosikkimenetelmämme.

Miten hankkia rusketusta?

Nykyään on monia tapoja saavuttaa syvempi ja tasaisempi rusketus. Voit levittää itseruskettavia voiteita, testata suihkurusketusta, ostaa meikkituotteita, jotka antavat kasvoillesi rusketuksen hehkua, käyttää solariumia, täydentää ihon pigmenttiä ravintolisillä (rusketuskapselit) tai yksinkertaisesti hyödyntää alkuperäistä menetelmää – oleskella ulkona auringossa. Kaikissa edellä mainituissa keinoissa on omat hyvät ja huonot puolensa rusketuksen saamiseksi.

Eri menetelmien haitat

Itseruskettavat voiteet voivat antaa sinulle epätasaisen ja helposti tahraavan lopputuloksen, kun taas suihkurusketus ei usein kestä niin kauan kuin haluaisit – ja prosessi on usein kallis.

Meikkituotteet pestään pois joka ilta, solariumit voivat olla syöpää aiheuttavia, samoin kuin auringonotto.

Ravintolisät, kuten beetakaroteeni, tuottavat usein hyviä tuloksia, mutta kaikki ovat yksilöllisiä ja kokevat vaikutuksen eri vuodenaikoina eri tavoin. Sitten on myös tiettyjä ihmisryhmiä, jotka eivät voi käyttää ravintolisiä.

Eri menetelmien edut

Toisaalta voimme myös sanoa, että itseruskettavat voiteet ja suihkurusketus toimivat todella monille, ja tulos voi näyttää aivan ihanalta, jos käytät oikeaa tekniikkaa ja oikeaa tuotetta.

Meikkituotteet ovat nopeita ja helppo levittää, ja ne voivat antaa ripauksen väriä – ilman, että sävy näyttää epäaidolta.

Joillekin solarium voi toimia hyvin, kunhan olet hyvin varovainen sen suhteen, millaista solariumia käytät ja kuinka kauan siinä oleskelet.

Luonnolliset auringonsäteet tuottavat D-vitamiinia ja väriä, ja ne ovat yleensä vaarattomia niin kauan kuin tiedät, milloin voit altistua auringolle, sekä käytät riittävää aurinkosuojakerrointa.

Ravintolisät, kuten beetakaroteeni, voivat antaa syvemmän värin, ja tulos on usein pitkäkestoinen. Tällöin ihosi väri muuttuu, mutta et vaaranna tulosta esimerkiksi käymällä usein suihkussa.

Mitä iholle tapahtuu, kun se altistuu auringolle?

Oletko koskaan miettinyt, mitä ihollemme todella tapahtuu, kun se muuttuu ruskeaksi? Tutkimusten mukaan keho käy läpi erittäin tärkeän ja suojaavan prosessin.

Kun ihomme altistuu auringolle, se altistuu myös ultraviolettisäteille, joita kutsutaan myös UV-säteiksi. Tämä saa tietyt ihon solut tuottamaan pigmentti-melaniinia, mikä antaa sinulle tummemman ihon hapettumisen kautta. Mitä enemmän altistat itsesi tällaisille auringonsäteille, sitä enemmän melaniinia syntyy ja siirtyy lähemmäksi ihon pintaa.

Pigmentit absorboivat UV-säteilyä ja suojaavat kehoa niiden tunkeutumiselta ihokudokseen. Ihon pinta muuttuu ruskeaksi suojaamaan sinua UV-säteiltä, mikä voi olla haitallista, jos altistut niille liikaa.

5 menetelmää, jotka tuovat värin esiin

Meillä on viisi suosikkimenetelmää päivettyneen ihon ja syvemmän värin saavuttamiseksi. Tässä ovat vaiheet, joista pidämme eniten, ja jotka tuottavat varmasti hyviä tuloksia:

1. Aloita valmistelut hyvissä ajoin

Haluatko ruskettuneen ihon? Jos et halua käyttää suihkurusketusta tai itseruskettavia, sinun on nähtävä hieman vaivaa halutun rusketuksen saavuttamiseksi. Ihon valmistelu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain parhaan tuloksen saamiseksi.

Muista myös, että jonkin asian tekeminen vaiheittain tuntuu harvoin isolta työltä. Ja yhtäkkiä tulokset ovat jo nähtävissä. Joten miten iho valmistellaan?

Suosi näitä:

Tee kuorinta ja poista kuolleet ihosolut säännöllisesti

Huolehdi ihon kosteudesta

Syö värikkäitä kasviksia, jotka auttavat pitämään ihon kunnon hyvänä ja edistävät rusketusta

Käytä aurinkovoidetta

2. Kuori kuolleet ihosolut

Ensimmäinen askel pronssiselle iholle on luoda perusta pehmeälle, joustavalle ja raikkaalle iholle. Ihomme voi kuivua nopeasti täällä Pohjoismaissa, kun sekä sää että lämpötila muuttuvat jatkuvasti. Kuolleet ihosolut voivat myös asettua pienenä kerroksena ihon päälle, mikä aiheuttaa epätasaista sävyä.

Voit vapaasti kuoria ihoa säännöllisesti raikkaamman ilmeen saamiseksi sekä estämään kuolleiden ihosolujen kertymistä. Kuolleiden ihosolujen poistaminen edistää solujen uusiutumista, mikä tarjoaa sileämmän ihon.

3. Pidä iho hyvin kosteutettuna – sisä- ja ulkopuolelta

Hyvin rasvattu ja kosteutettu iho tuo värin varmasti esiin paljon tehokkaammin. Ihon kosteustaso auttaa määrittämään, kuinka raikkaan ja tasaisen sävyn voit saavuttaa.

Ihoa on mahdollista kosteuttaa kahdella eri tavalla – sisältä ja ulkoa. Nauti tarpeeksi nestettä koko päivän, varsinkin kesällä, kun hikoilet tavallista enemmän, ja muista voidella ihosi hyvin kosteuttavalla voiteella joka päivä. Näillä yksinkertaisilla vaiheilla on suuri merkitys.

4. Syö itsesi ruskeaksi

Voitko syödä ruokia, jotka auttavat tuottamaan kauniin rusketuksen? No, teoriassa – kyllä. Jos syöt elintarvikkeita, joissa on runsaasti beetakaroteenia, tärkeää ainetta, joka auttaa suojaamaan kehon soluja ja tarjoaa riittävästi A-vitamiinia. Beetakaroteeni on myös eräänlainen väriaine, joka varastoidaan ihoon ja joka auttaa antamaan iholle päivettyneen pronssisen värin. Jos beetakaroteenia on runsaasti ruokavaliossasi, voit näyttää siltä, että olet viettänyt useita päiviä auringossa.

Löydät beetakaroteenia värikkäistä hedelmistä, vihanneksista ja kasviksista. Porkkanat ja bataatti ovat esimerkkejä beetakaroteenia sisältävistä elintarvikkeista. Siitä huolimatta sinun on syötävä hyvin paljon tämäntyyppistä ruokaa nähdäksesi vaikutuksen ihon sävyssäsi. Siksi monet ihmiset päättävät käyttää beetakaroteenia vahvemmassa muodoissa ja ottaa sitä esimerkiksi ravintolisänä.

5. Älä unohda aurinkovoidetta

Monet ihmiset ajattelevat todennäköisesti, että aurinkovoide on este ihon pigmentaatiolle ja että aurinkovoidetta käyttämällä iho muuttuu hitaammin ruskeaksi. Tämä ei ole totta. Aurinkovoide ei estä sinua saavuttamasta kaunista rusketusta, mutta se auttaa suojaamaan ihoasi vaarallisilta auringon UV-säteiltä.

Voit itse asiassa saada enemmän rusketusta käyttämällä aurinkovoidetta! Koska jos käytät hyvää aurinkovoidetta luotettavalta valmistajalta – voit pysyä kauemmin auringossa polttamatta ihoasi. Se tarkoittaa, että sinulla on enemmän aikaa rakentaa väriä.

Voiko talvella ruskettua?

Vaikka aurinko ei juurikaan lämmitä talvella, on silti mahdollista saada väriä talvikuukausina. Siitä huolimatta harvat ihmiset kuitenkaan rakastavat rantapyyhkeen levittämistä lumelle. Talvella voit siis käyttää itseruskettavia voiteita, suihkurusketusta tai meikkiä ruskeamman ihon saamiseksi.

Talvi on myös erinomaista aikaa, kun kyse on ihon valmistelusta ennen kevättä ja kesää. Varmista, että sinulla on hyvät rutiinit, pese ja kuori iho säännöllisesti, anna sille tarpeeksi kosteutta ja nauti beetakaroteenia ravintolisän muodossa. Silloin huomaat, että väri tulee nopeasti takaisin, kun keli lämpenee myös sään osalta.

Saavuta pitkäkestoinen rusketus

Jos haluat, että rusketus säilyy erityisen pitkään, on tärkeää pitää iho raikkaana ja sileänä. Sen sijaan, että polttaisit ihon karrelle auringossa ja saisit vaurioituneen ja kuivan ihon, rakenna pitkäkestoinen rusketus ajan kanssa.

Varmista myös, että poistat kuolleet ihosolut usein ja lisäät paljon kosteutta. Vaikka monet saattavat ajatella, että he “kuorivat” samalla koko rusketuksen pois, tämä auttaa antamaan sinulle tasaisemman värin. Itseasiassa kuorit vain kuolleita ihosoluja, jotta väri voi asettua raikkaaseen ja terveeseen ihoon.

Edellä mainittujen kohtien lisäksi ravintolisä, joka sisältää beetakarotiinia voi auttaa pidentämään rusketustasi.

Miten rusketut nopeammin?

Monet miettivät, miten he voivat saada nopeammin rusketusta. Joko koko kehoon tai tiettyihin kehon osiin. Esimerkiksi monet ihmiset haluavat saada enemmän rusketusta kasvoille tai nopeammin väriä jaloille.

Riippumatta siitä, mihin kehon osaan haluat enemmän väriä, sinun on ensin päätettävä, millaisen värin haluat. Esimerkiksi on hyvin vaikeaa onnistua tekemään auringon aiheuttamasta luonnollisesta prosessista hieman nopeampi. Tässä on kyse genetiikasta ja siitä, kuinka nopeasti ihosi tuottaa melaniinia. Beetakaroteeni voi auttaa tuomaan rusketusta nopeammin esiin, mutta ero ei näy esimerkiksi päivässä.

Niille, jotka haluavat rusketuksen välittömästi, helpoin ratkaisu on käyttää itseruskettavia voiteita tai suihkurusketusta.

Kärsivällisyydellä hyvä ja terveellinen rusketus

Hyvän rusketuksen suhteen saavutat todennäköisesti aina parhaan tuloksen olemalla kärsivällinen, esivalmistelemalla ihoa kunnolla ja käyttämällä oikeaa aurinkovoidetta. Voit harvoin saada mitään pakottamalla itsesi makaamaan auringossa ilman aurinkokerrointa – vain saadaksesi väriä.

On myös niin, että auringon UV-säteet voivat sekä vahingoittaa ihoa että aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista. UV-säteet pääsevät syvälle ihoon ja voivat vaikuttaa sekä kollageeniin että elastiiniin. Ajan myötä tämä voi auttaa muuttamaan kollageenikuitujen ja elastiinin rakennetta – mikä voi tehdä ihosta löysemmän ja luoda enemmän ryppyjä.

Kiire on siis haitaksi! Sen sijaan toimi pitkäjänteisesti ja hemmottele itseäsi beetakaroteeni-ravintolisällä, jos haluat nähdä tuloksia hieman nopeammin.

Kokeile Tan 30 päivän ajan

40% Alennus – vain 17,25,-

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.