Suuri ”rusketu ilman aurinkoa” -opas!

Tämä suuri opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, miten voit saada päivettyneen ihon ilman aurinkoa. Lue, miten saat luonnollisen rusketuksen nopeasti ja miten saat sen kestämään!

Ei ole mikään salaisuus, että me suomalaiset rakastamme ottaa aurinkoa ja nauttia lämmittävistä auringonsäteistä heti, kun kevät ja kesä koittavat. Mutta voi kestää kauan ruskettua aurinkoa ottamalla ja se voi olla haitallista terveydelle. Erityisesti ne, joilla on vaalea iho, ovat alttiita auringon aiheuttamille ihovaurioille, ja monet meistä eivät rusketu erityisen hyvin ja tasaisesti.

Siksi onkin hyvä, että on monia vaihtoehtoisia tapoja, joilla voit hankkia rusketusta ja päivetystä ihollesi ilman aurinkoa – kaikkea itseruskettavista tuotteista lisäravinteisiin. Tarkastelemme näitä tarkemmin seuraavaksi.

Miten saada rusketusta?

Kun olemme auringossa, altistumme niin sanotuille UV-säteille eli ultraviolettisäteille. Kehomme reagoivat näihin säteisiin tuottamalla pigmentti melaniinia, joka tummentaa ihoamme. Pigmentit on luotu suojaamaan meitä säteiltä, jotta emme pala. Jos saat auringonpolttaman, iho hankkiutuu eroon kuolleista ihosoluista, ja siten voit alkaa hilseillä.

Mitä vaaleampi iho sinulla on, sitä helpommin se palaa. Vaikka aurinko antaa meille monia hyötyjä, altistamme valitettavasti ihon monille riskeille ja haitoille, kuten auringonpolttamille ja ihosyövälle. Onneksi on olemassa useita tuotteita, jotka voivat antaa meille kauniin syvän sävyn altistamatta ihoa vaurioille.

Beetakaroteeni on luonnollinen aine, joka muuttaa ihon ruskeaksi altistamatta ihoa haitallisille säteille. Beetakaroteenia löytyy erilaisista kasviksista, hedelmistä ja vihanneksista – Se on luonnon oma väriaine.

Beetakaroteeni on luonnollinen väriaine, joka antaa syvän ja tasaisen rusketuksen – täysin ilman riskejä

 • Vaalea iho palaa helpommin
 • UV-säteet voivat aiheuttaa ryppyjä ja auringon ekseemaa
 • Aurinko voi olla haitallista iholle

Miten beetakaroteeni toimii?

Beetakaroteeni on ryhmä rasvaliukoisia oransseja, punaisia ​​ja keltaisia ​​väriaineita. Nämä aineet voidaan myös muuttaa A-vitamiiniksi kehossamme, ja beetakaroteenia pidetään siksi ravintolisänä. Beetakaroteeni kuuluu karotenoidien luokkaan, jotka ovat yksinkertaisesti antioksidantteja.

Beetakaroteenissa olevat luonnolliset väriaineet varastoituvat ihoon ja antavat meille mukavan ja kultaisen ruskean värin. Voit siis näyttää ruskeammalta ilman, että sinun täytyy ottaa aurinkoa pidempään. Jos yhdistät beetakaroteenin ja auringossa oleskelun, saat parhaan vaikutuksen – mutta tämä aine toimii myös hienosti ilman auringonvaloa.

Beetakaroteeni saa sinut ruskettumaan ilman aurinkoa.

Kuinka ruskettua ilman aurinkoa?

Markkinoilla on monia tuotteita, jotka voivat antaa sinulle kesäisen hehkun ilman auringonottoa.

Jos olet yksi niistä, jotka etsivät aina ylimääräistä hehkua, jonka pieni rusketus antaa, olet todennäköisesti törmännyt erilaisiin itseruskettaviin tuotteisiin. Valittavissa on paljon, suihkeista kosteusvoiteisiin, vaahtoihin, geeleihin ja öljyihin.

Itseruskettavien haitat:

Nopeiden itseruskettavien vaikutus voi olla mukavaa ensimmäisenä päivänä levityksen jälkeen, mutta valitettavasti useimmat positiiviset vaikutukset lähtevät melko nopeasti. Monet tällaiset tuotteet voivat myös olla vaatteita tahraavia, ja usein itseruskettavilla tuotteilla on erityinen haju, josta useimmat eivät pidä.

Itseruskettavat tuotteet häviävät harvoin iholta huomaamattomasti, ja tuloksena on usein hieman läikikäs ja hilseilevä iho, joka ei näytä kovin hyvältä. Tasaisen värin saaminen voi myös olla vaikeaa, koska voiteet ja suihkeet tarttuvat kuiviin ihoalueisiin, joten niitä ei ole helppo levittää.

Onneksi on olemassa ravintolisiä, joiden avulla voit saada syvän rusketuksen, joka kestää. Esimerkiksi beetakaroteeni antaa sinulle vähitellen kultaisen hehkun, joka myös katoaa tasaisesti kehostasi, kun lopetat ravintolisän käytön.

Beetakaroteeni antaa iholle monia hyötyjä

Beetakaroteeni on luonnollinen tuote, joka varmistaa, että saat tasaisen värin koko kehollesi. Sen lisäksi, että se antaa sinulle syvän ja kultaisen ihon, aine muuttuu vitamiineiksi, jotka tekevät sinusta terveemmän.

Beetakaroteeni antaa iholle paremman kunnon, koska se voi auttaa poistamaan näppylöitä, arpia ja auringon ekseemaa. Immuunijärjestelmääsi voidaan vahvistaa myös beetakaroteenilla, mikä voi olla erityisen hyödyllistä kylminä talvikuukausina, jolloin virukset usein jylläävät.

Olet ehkä kuullut, että porkkanan pitäisi olla hyväksi näkökyvylle? Tämä johtuu siitä, että porkkanat ovat täynnä beetakaroteenia, mikä on hyväksi silmillemme. Tämä luonnollinen aine voi ehkäistä kaihia ja muita ikääntymiseen liittyviä sairauksia.

Beetakaroteeni voi auttaa:

 • Kauniin päivetyksen saamiseen täysin ilman aurinkoa
 • Tasaisen rusketuksen saamiseen koko kehoon
 • Vähentämään näppylöitä, juonteita ja arpia
 • Vähentämään ihon palamista ja lievittämään ihon ärsytystä
 • Säilyttämään normaalin näkökyvyn ja vähentää ikään liittyviä silmäsairauksia

Kuinka saada beetakaroteenia?

Oletko yksi niistä ihmisistä, jotka haluavat beetakaroteenin edut ilman, että sinun tarvitsee pureskella porkkanoita koko päivän? Siinä tapauksessa ravintolisä, kuten ChewBear Tan, voi olla sinulle sopiva. Toisin kuin muut aurinkotabletit, ChewBear Tan on herkullinen purukarhu, joka on täytetty luonnollisella beetakaroteeniaineella.

Purukarhujen avulla saat juuri oikean määrän beetakaroteenia, jonka tarvitset kultaisen ja terveellisen rusketuksen saavuttamiseksi – täysin ilman aurinkoa. Purukarhut ovat tietysti vegaanisia, eikä niillä ole todettuja sivuvaikutuksia.

Kuinka saada luonnollinen rusketus talvella?

Talven tullessa monet suomalaiset pakenevat lämpimämmille alueille. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta lähteä lomalle heti, kun lämpötila laskee. Siksi meidän on löydettävä vaihtoehtoisia tapoja saavuttaa raikas ja kultainen rusketus, jota me useimmat kaipaamme.

Hanki luonnollinen rusketus ilman aurinkoa!

Beetakaroteeni toimii täysin ilman auringonvaloa, ja siksi voit saavuttaa kullanruskean värin menemättä etelään talvella. Beetakaroteeni voi lisäksi olla hyvä vitamiinilähde, joka puuttuu usein pohjoisen kylmän talven aikana.

Talvella altistumme kylmille lämpötiloille ja usein iho kuivuu. Näissä olosuhteissa on vaikea saavuttaa tasainen tulos itseruskettavilla rasvoilla ja suihkeilla. Siksi beetakaroteeni on parempi vaihtoehto, koska se antaa meille tasaisen rusketuksen ja luonnollisen lopputuloksen.

Hanki rusketus, joka kestää!

Mikään ei ole surullisempaa kuin silloin, kun rusketus, jonka eteen olet työskennellyt koko kesän, alkaa hitaasti, mutta varmasti kadota syksyn tullessa. Ihomme alkaa vaalentua hyvin nopeasti ilman auringonvaloa.

Beetakaroteeni on hyvä vaihtoehto, kun haluat säilyttää raikkaan kesähehkun kauemmin. Ihoon varastoidut väriaineet saavat sen näyttämään siltä, ​​kuin olisit juuri oleskellut auringossa, ja auttavat siksi säilyttämään rusketuksen niin kauan kuin käytät ravintolisää.

Kuinka säilyttää rusketus pidempään?

Hyvä vinkki rusketuksen pysymiseen on levittää runsaasti kosteusvoidetta iholle. Jos ihosi kuivuu, se alkaa nopeasti kuoriutua ja menetät syvän ja tasaisen rusketuksen. Etsi voide, joka saa ihosi kylpemään kosteudessa ja varmistaa, että sinusta tulee pehmeä ja tuoksuva.

Beetakaroteenia voidaan käyttää ympäri vuoden, ja se on erityisen suosittu niiden keskuudessa, jotka haluavat saavuttaa syvemmän värin kuivattamatta ihoa.

Näin saat tasaisen rusketuksen ja luonnollisen tuloksen

Monet meistä saattavat kokea, että eivät saa tasaista rusketusta koko kehoon aurinkoa ottamalla. Joillakin ihmisillä on enemmän pigmenttejä vatsassa ja vähemmän jaloissa ja kasvoissa. Koska beetakaroteeni varastoituu ihossa tasaisesti koko kehoon, voit lopettaa tästä ongelmasta kärsimisen.

Monet ihmiset miettivät, kuinka he voivat saada rusketuksen jaloilleen tai kuinka he voivat saada hieman enemmän rusketusta kasvoilleen. Nämä ovat kehon alueita, joilla on usein vähemmän pigmenttiä kuin esimerkiksi selässä ja vatsassa. Tämä on ongelma myös itseruskettavissa, jotka kertyvät usein tietyille kehon alueille.

Beetakaroteeni antaa tasaisen ja luonnollisen tuloksen

Jos sinulla on luonnollinen rusketus jo muutaman auringonottopäivän jälkeen, beetakaroteeni voi auttaa tasoittamaan kehon alueita, jotka eivät ole saaneet niin paljon aurinkoa. Lisäksi se auttaa rusketusta alueilla, joilla on yleensä vähemmän pigmenttiä, ja paikoissa, joihin on vaikeampaa saada rusketusta.

 • Beetakaroteeni antaa tasaisen värin koko vartalolle
 • Beetakaroteeni antaa syvän rusketuksen myös jalkoihin ja kasvoihin

Hanki luonnollinen rusketus ruokavalion avulla

Kuten mainittiin, beetakaroteeni on luonnon oma väriaine, ja sitä esiintyy monissa elintarvikkeissa. Hedelmissä ja vihanneksissa esiintyvä beetakaroteenimäärä ei usein ole riittävän korkea, jotta saat optimaalisen vaikutuksen, kun haluat rusketusta.

Jos valitset Chewbear Tan -purukarhut, voit olla varma, että saat juuri oikean määrän beetakaroteenia, jotta saat haluamasi rusketuksen.

Beetakaroteenia esiintyy luonnollisesti muun muassa hedelmissä:

 • Aprikoosi
 • Papaija

Beetakaroteenia löytyy myös vihanneksista:

 • Porkkana
 • Bataatti
 • Pinaatti
 • Lehtikaali

Syö itsellesi rusketus

On siis mahdollista syödä itsellensä rusketus – ihmeaine beetakaroteeni tekee ihosta päivettyneen sisältäpäin, joten vältät ihon altistumisen tahraaville itseruskettaville voiteille ja vaarallisille UV-säteille.

Beetakaroteenin parhaan mahdollisen vaikutuksen saamiseksi on suositeltavaa käyttää laadukasta ravintolisää, kuten purukarhuja. Siten sinun ei tarvitse maksaa maltaita tuontihedelmistä ja vihanneksista, ja saat varmasti oikean määrän beetakaroteenia.

Kehon päivittäisten beetakaroteenitarpeiden tyydyttämiseksi on suositeltavaa käyttää ruokavaliota täydentäviä ravintolisiä. Ns. aurinkokapselit ja Chewbear Tan-purukarhut varmistavat, että saat tarpeeksi beetakaroteenia kultaisen rusketuksen saamiseksi.

Onko beetakaroteeni vaarallista?

Koska auringon säteet voivat olla vaarallisia iholle, ei ole harvinaista, että rusketus yhdistetään johonkin, mikä mielletään haitalliseksi. Beetakaroteeni on kuitenkin erittäin hyvä ja luonnollinen väriaine sekä hyvä A-vitamiinin lähde – eikä siten ole vaarallinen.

Beetakaroteeni ei alun perin sisällä A-vitamiinia, mutta keho muuntaa aineen vitamiiniksi tarvittaessa. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia vitamiinien yliannostuksesta – koska se ei ole mahdollista beetakaroteenilla.

Jos et ole varma kuinka paljon beetakaroteenia saat ja kuinka paljon sitä tarvitset, kannattaa ottaa beetakaroteeni ravintolisänä. Tuotteen pakkausseloste kertoo sinulle, kuinka paljon sinun on otettava sitä päivittäin.

On tärkeää korostaa, että et välttämättä muutu yhtään ruskeammaksi ylittämällä suositeltua päiväannosta. Se ei välttämättä ole vaarallista ottaa liikaa, mutta se voi olla yksinkertaisesti tarpeetonta ja tuotteen tuhlausta.

Beetakaroteenin sivuvaikutukset

Beetakaroteeniin liittyy vain vähän tunnettuja sivuvaikutuksia. Ravintolisät, kuten ChewBear Tan, käyttää tarkkaan ja huolellisesti valikoituja ainesosia, joilla ei ole todettuja sivuvaikutuksia.

Aina kannattaa kuitenkin lukea huolellisesti ravintolisän ainesosat, varsinkin jos sinulla on allergioita tai olet herkkä tietyille aineille.

Pakkausselosteista voit myös katsoa, kuinka paljon otat, ja muista, että kaikki lisäravinteet ovat erilaisia. Kaikille lisäravinteille ei ole asetettu yhtenäistä päivittäistä suositusannosta, koska tämä vaihtelee.

 • Beetakaroteeni on luonnollinen eikä vaarallinen
 • Beetakaroteenilla on vain vähän tunnettuja sivuvaikutuksia

Mikä beetakaroteeni on paras ihon ruskettumiseen?

Kasvien, vihannesten ja hedelmien beetakaroteeniaineiden ja ravintolisien välillä ei pääsääntöisesti ole eroa.

Ravintolisissä beetakaroteeni muutetaan usein jauheeksi, mikä varmistaa, että keho pystyy helpommin absorboimaan aineen ja varastoimaan sen ihoon. Etu beetakaroteenin imeytymisestä ravintolisien kautta on se, että nämä tuotteet sisältävät usein myös luonnollisia öljyjä.

Koska beetakaroteeni on rasvaliukoinen aine, keho imee aineen helpommin yhdistettynä öljyyn. Harva kokee houkuttelevaksi syödä porkkanaa, joka on kastettu öljyyn, mutta kun nautit tämän luonnollisen ​​ravintolisän muodossa, tulee siitä helpompaa.

 • Keho imee beetakaroteenia nopeammin ravintolisästä
 • Beetakaroteeni on rasvaliukoinen ja se tulee ottaa öljyn kanssa

Siksi voidaan väittää, että vaikka ravintolisässä olevan beetakaroteeniaineen ja ruoassa olevan aineen välillä ei ole eroa, keho voi hyödyntää aineen helpommin, jos se tulee hyvin imeytyvän ravintolisän kautta.

Kuinka saat rusketuksen nopeasti ilman aurinkoa?

Halutun päivetyksen ja värin saamiseksi kannattaa käyttää beetakaroteenia sisältävää ravintolisää hyvissä ajoin jo ennen kesää. Tällä tavalla saat aina tasaisen tuloksen sekä saat enemmän rusketusta, jos yhdistät beetakaroteenia säännölliseen auringonottoon.