Välttämättömät vitamiinit hiuksille

Terveet ja vahvat hiukset liitetään usein kauneuteen ja elinvoimaisuuteen. Mutta kaikki eivät saa oikeaa vitamiiniyhdistelmää, jotta heidän hiuksensa näyttäisivät vahvoilta ja kauniilta. Mitä vitamiineja hiukset tarvitsevat?

Alla on lueteltu keskeisimmät vitamiinit normaalin ja terveen hiustenkasvun ylläpitämiseksi.

A-vitamiini


Kaikki kehon solut tarvitsevat A-vitamiinia kasvaakseen. Tämä koskee myös hiuksiasi, jotka ovat nopeimmin kasvava kudos ihmiskehossa.

Lisäksi A-vitamiini auttaa ihorauhasia tuottamaan talia. Tämä kosteuttaa päänahkaa ja auttaa pitämään hiukset terveinä.

Ruokavalio, jossa on liian vähän A-vitamiinia, voi johtaa hiustenlähtöön. Voit saada A-vitamiinia bataattien, porkkanoiden, kurpitsan, pinaatin ja lehtikaalin kautta. Ne kaikki sisältävät beetakaroteenia, joka muunnetaan elimistössä A-vitamiiniksi.

B-vitamiini


Tunnetuin vitamiini hiuksille ja hiusten kasvuun on B-vitamiini nimeltä biotiini. Useat tutkimukset yhdistävät biotiinin (B7) puutteen hiustenlähtöön ihmisillä.

Jos koet hiustenlähtöä, se voi johtua biotiinin puutteesta, ja voi olla hyvä huomata, jos sinulla ei ole tätä tärkeää vitamiinia kehossasi.

Muut B-vitamiinit varmistavat, että ne tuottavat punasoluja, jotka tarjoavat happea ja ravintoa päänahkaan ja karvatuppiin. Nämä ovat prosesseja, jotka ovat tärkeitä hiusten kasvulle.

Siksi kannattaa etsiä ravintolisä, joka sisältää runsaasti B-vitamiinia ja erityisesti biotiinia.

Jos et ota lisäravinteita, voit saada B-vitamiineja elintarvikkeiden, kuten täysjyvätuotteiden, mantelien, lihan, kalan, merenelävien ja joidenkin vihannesten kautta.

Eläinperäinen ruoka sisältää myös runsaasti B12-vitamiinin lähteitä. Jos noudatat kasvis- tai vegaaniruokavaliota, on suositeltavaa ottaa käyttöön lisäravinne.

Ravintolisä, joka sisältää runsaasti sekä A-vitamiinia, biotiinia että B12-vitamiinia, on Chewbear Hair. Se sisältää 630 mg A-vitamiinia, 225 mg biotiinia ja 6 mg B12: ta.

C-vitamiini


Lisäksi vapaat radikaalit voivat estää hiusten kasvua ja aiheuttaa hiusten ikääntymistä. C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka antaa suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamaa oksidatiivista stressiä vastaan. Chewbear Hair on yksi hyvä vaihtoehto, koska se sisältää 20 mg C-vitamiinia.

Lisäksi kehosi tarvitsee C-vitamiinia tehdäkseen proteiinia, joka tunnetaan kollageenina – Kollageeni on tärkeä osa hiusten rakennetta. Lisäksi C-vitamiini auttaa kehoa tuottamaan rautaa, hiusten kasvuun tarvittavaa mineraalia.

Löydät C-vitamiinia myös mansikoista, paprikoista, guavasta sen lisäksi, että sitrushedelmät ovat kaikki hyviä C-vitamiinin lähteitä.

D-vitamiini


Alhainen D-vitamiinitaso voi myös johtaa hiustenlähtöön. Tutkimukset osoittavat, että D-vitamiini voi auttaa luomaan uusia follikkeleita. Ne ovat päänahan pieniä huokosia, jotka saavat uudet hiukset kasvamaan.

Siksi uskotaan, että D-vitamiinilla on keskeinen rooli hiusten tuotannossa.

Elimistö tuottaa D-vitamiinia suorassa kosketuksessa auringonsäteiden kanssa. Hyviä D-vitamiinin lähteitä ovat myös öljyinen kala ja turskanmaksaöljy. Jos saat liian vähän näitä elintarvikkeita, voit täydentää tarvetta ravintolisällä, kuten Chewbear Hair, joka sisältää 10 mg D-vitamiinia.

E-vitamiini


Hiuksille tärkeä vitamiini on myös E-vitamiini, antioksidantti, joka voi estää oksidatiivista stressiä.

Yksi tutkimus osoitti, että hiustenlähtöä kokeneet ihmiset lisäsivät hiusten kasvua 34,5% 8 kuukauden E-vitamiinin täydentämisen jälkeen.

ChewBear Hair sisältää 10,7 mg E-vitamiinia.

E-vitamiinia löytyy myös auringonkukansiemenistä, manteleista, pinaatista ja avokadosta.

Sinkki


Sinkki on tärkeää hiuskudoksen kasvun ja korjaamisen kannalta. Se auttaa myös follikkelien ympärillä olevia öljyrauhasia toimimaan oikein.

Useat tutkimukset osoittavat, että hiustenlähtö on yleinen sinkin puutteen oire.

Sinkkiä sisältäviä elintarvikkeita ovat osterit, naudanliha, pinaatti, kurpitsansiemenet ja linssit.

Täysipainoinen ja monipuolinen ruokavalio


Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on paras vitamiinien lähde hiuksille. Jos et kuitenkaan saa edellä mainittuja elintarvikkeita riittävästi, sinun voi tarpeellista täydentää vitamiinitarvetta ravintolisällä saadaksesi terveet ja elinvoimaiset hiukset. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on puutteita joistakin näistä vitamiineista.

ChewBear Hair sisältää suositellun päivittäisen annoksen kaikkia keskeisiä vitamiineja terveen hiusten kasvun ylläpitämiseksi.

Lähde:https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth